"Нульова толерантність до корупції": Залужний відреагував на скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ

Читать на русском
Автор
9889
Валерій Залужний Новина оновлена 26 січня 2023, 11:03
Валерій Залужний

Головком прокоментував скандал, до якого потрапило Міністерство оборони

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відреагував на скандал із закупівлями продуктів для українських захисників.

Як йдеться у повідомленні у його telegram-каналі, після початку вторгнення росії в Україну потреби ЗСУ почали стрімко зростати.

"Разом ми гідно долаємо найважчі у нашій новітній історії випробування. Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості", — написав Залужний.

Він додав, що Міноборони та ЗСУ сповідують принципи нульової толерантності до корупції, а тому кожна інформація про її прояв має бути ретельно перевірена та отримати відповідну правову оцінку.

Водночас головком зазначив, що перекладання провини підлеглих на керівників не лише шкодить справі, а й суперечить управлінським принципам НАТО, на які хочуть перейти ЗСУ.

Нагадаємо, скандал почався через розслідування ZN.UA, журналісти якого дійшли висновку, що Міноборони закуповує продукти харчування для ЗСУ за цінами у 2-3 рази вищими від магазинних, що і стало причиною великого скандалу.

Зрештою, це призвело до відставок двох високопосадовців міністерства.