Зеленський виступив у парламенті Великої Британії: відео історичної промови

Читать на русском
Автор
3639
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Зеленського зустрічали оваціями ы слухали стоячи, на знак поваги

Президент України під час свого візиту до Великої Британії після зустрічі з прем’єр-міністром Сполученого королівства Ріші Сунаком виступив перед британським парламентом.

Під час свого виступу Володимир Зеленський подякував британцям за підтримку України у боротьбі проти росії з першого дня та заявив: "Ми знаємо, що росія програє, і ця перемога змінить світ!"

"Я прийшов сюди і стою перед вами від імені хоробрих. Від імені наших воїнів, які зараз перебувають в окопах під вогнем ворожої артилерії. Від імені наших льотчиків і всіх захисників неба, які захищають Україну від ворожих літаків і ракет. Від імені наших танкістів, які борються за відновлення наших українських кордонів, від імені наших призовників, які проходять підготовку, в тому числі і тут, у Британії. І хто потім буде відправлений на фронт. Кваліфіковані, екіпіровані і спраглі до перемоги. Від імені кожного батька і кожної матері, які чекають своїх хоробрих синів і хоробрих дочок з війни додому. Спасибі Британіє", — сказав Зеленський.

Також глава держави закликав надати Україні авіацію.

"У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її", — сказав Зеленський і передав спікеру британського парламенту шолом нашого льотчика.

Зеленський також згадав українських солдатів, які зараз проходять навчання на танках Challenger 2. А ще заявив про необхідність надання далекобійних ракет.

"Оскільки це озброєння дозволить знищувати ворога, його логістичні центри та скупчення особового складу глибоко в тилу на тимчасово окупованих територіях України", — наголосив президент.

Президент наголосив і на важливості санкцій проти росії.

"Запрацювала потужна коаліція санкцій, країн, які розробляють та приймають санкції. Вони й надалі застосовуватимуться, доки росія не припинить цю війну", — заявив він.

Крім того, президент під час виступу звернувся до колишнього прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона і сказав: "Ти об’єднав інших, коли це здавалося абсолютно неможливим".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський після свого візиту до Великої Британії вирушить до Брюсселя.

Також ми повідомляли про те, що Зеленський може зустрітися з Байденом, але не в Україні чи США.