Новий скандал в ОП: у брата заступника Єрмака знайшли елітну нерухомість й авто, куплені під час війни

Читать на русском
Автор
11498
Ігор Смирнов придбав нерухомість зі знижками
Ігор Смирнов придбав нерухомість зі знижками. Фото Скріншот відео

Загальна сума, витрачена братом заступника Єрмака за 2022 рік, становить майже 250 тисяч доларів

Брат заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова — Ігор Смирнов торік придбав елітну нерухомість. Йдеться про апартаменти в новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце в Києві, а також автомобілі Volkswagen Multivan, BMW та мотоцикл.

"Українська правда" опублікувала відео розслідування під назвою "Big brother is" Офісу президента", в якому журналіст Михайло Ткач докладно описує усі нещодавні придбання Ігоря Смирнова.

У матеріалі зазначається, що земельну ділянку, паркомісце та апартаменти Ігор Смирнов придбав зі знижкою у кілька разів. А гроші, за словами брата, він узяв у позику.

Нерідко чиновники записують своє майно на родичів, щоб не світити своїми дорогими покупками в електронних деклараціях. Крім того, елітну нерухомість часто використовують як хабар посадовцям.

Паркомісце Ігор Смирнов придбав у будові початку 2000-х. Ринкова вартість паркувального місця у цьому комплексі сягає майже 20 000 доларів.

Завдяки джерелам у правоохоронних органах, журналістам "УП" вдалося дістати договір купівлі-продажу, за даними якого Смирнов заплатив за паркомісце 60 тисяч доларів.

Влітку 2022 року Ігор Смирнов придбав апартаменти площею 100 кв. м у центрі Львова в елітній будові під назвою Avalon 37.

Договір купівлі-продажу на цей об’єкт журналістам також вдалося роздобути. Згідно з даними документів, житло коштувало Смирнову 1,1 млн гривень.

Також у Смирнова є земельна ділянка (10 соток) у селі Поляна Закарпатської області.

За допомогою джерел у правоохоронних органах, журналісти отримали договір купівлі-продажу дільниці. І знову помітно, що вартість на приблизно 90% нижча за ринкову. За інформацією в документах, Смирнов заплатив за ділянку трохи більш як 10 тисяч гривень.

Торік Ігор Смирнов придбав нерухомість та автівки на суму, рівну практично чверті мільйона доларів. У своєму розслідуванні журналісти докладно розповіли, чим займається брат заступника керівника ОП і взяли у нього коментарі щодо покупок.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на початку 2023 року у народного депутата від партії "Слуга народу" Павла Халімона знайшли елітний особняк у центрі Києва.