Забув внести у декларацію елітний Lexus: "слузі народу" оголосили про підозру

Читать на русском
Автор
Повідомлення про підозру політик отримав заочно, адже поки невідомо де він знаходиться
Повідомлення про підозру політик отримав заочно, адже поки невідомо де він знаходиться. Фото Колаж "Телеграфу"

Парламентарій "забув" вказати у декларації елітне авто

Представники Національного антикорупційного бюро спільно зі співробітниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обґрунтовано підозрюють одного з депутатів від президентської партії "Слуга народу" у неправдивому декларуванні. За даними українського видання "Українська правда", мова йде про чинного нардепа Сергія Нагорняка, який лише нещодавно потрапив у гучний скандал через допомогу родині загиблого на війні українського воїна.

Сергій Нагорняк депутат фракції "Слуга народу"
Нардеп Сергій Нагорняк

ЯК повідомили у пресцентрі НАБУ, в рамках слідства було встановлено, що парламентарій "забув" задекларувати автомобіль марки Lexus 2020 року випуску, який належить його батькові, однак тривалий час цим транспортним засобом користувався саме нардеп і його дружина. Приблизна вартість такого авто складає близько 1,9 мільйона гривень.

Народний обранець заочно отримав повідомлення про підозру через внесення ним недостовірних даних у декларацію про доходи за 2020 рік, адже наразі його місце знаходження залишається невстановленим.

"Розслідування цих фактів НАБУ і САП робили на підставі висновку НАЗК", — йдеться у публікації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що через гучний скандал навколо скандальних закупівель Міноборони, кільком топовим чиновникам, а саме Богдану Хмельницькому, В'ячеславу Шаповалову та Володимиру Терещенку оголосили про підозру у розтраті державних коштів.