"Зливали" місця роздачі повісток: СБУ прикрила понад два десятка каналів у Telegram

Читати російською
Автор

Аудиторія деструктивних каналів перевищувала чотири сотні підписників

Представникам Служби безпеки України вдалося заблокувати понад два десятки Telegram-каналів, створених, аби допомагати чоловікам уникнути загальної мобілізації.

Про це у середу, 8 березня, повідомляє силове відомство, зазначивши, що інтернет-ресурси інформували своїх підписників про заходи, які проводять військкомати на Прикарпатті, Черкащині, Вінниччині, Буковині, Київщині, Львівщині, а також Одещині.

Головним їх завданням був "злив" даних щодо актуальних місць вручення військовозобов’язаним повісток і заклики ховатися від представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Цю інформацію власники каналів отримували безпосередньо від місцевих жителів.

Також у відомстві зазначили, що загальна кількість аудиторії деструктивних каналів перевищувала 400 тисяч підписників. Заробити на цьому вирішили й адміністратори каналів, запропонувавши свої платформи для розміщення комерційної реклами.

Особи всіх організаторів злочинної діяльності вже встановлені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що СБУ викрила керівництво Центральної військово-лікарської комісії на хабарях від військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли "відкосити" від служби в армії.