Розстріляний за "Слава Україні" боєць ЗСУ був громадянином Молдови: Кишинів зробив заяву

Читать на русском
Автор
3017
Олександр Мацієвський
Олександр Мацієвський. Фото Колаж "Телеграфу"

Вбивство військового з Молдови може кваліфікуватися як воєнний злочин

Розстріляний окупантами після слів "Слава Україні" Олександр Мацієвський зі 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТРО Чернігівської області, мав також громадянство Молдови.

Жорстоке вбивство громадянина Молдови може кваліфікуватися як воєнний злочин та грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Про це сьогодні, 13 березня, повідомили на сторінці Міністерства закордонних справ та євроінтеграції Молдови у Facebook.

"Після підтвердження української сторони, що солдат, страчений російськими військовими — Олександр Мацієвський, рішуче засуджуємо вбивство громадянина Молдови, що може кваліфікуватися як воєнний злочин та грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Висловлюємо глибокі співчуття родині та друзям Олександра Мацієвського", – йдеться у повідомленні міністерства.

Водночас у МЗС Молдови ще раз наголосили на своїй позиції в засудженні війни, яку росія розв’язала на території України.

"Ми підтверджуємо тверду позицію Республіки Молдова, засуджуючи жорстоку війну російської федерації проти України. Наша країна, як і раніше, віддана підтримці України в її зусиллях щодо повернення регіону до миру та стабільності", — сказали в МЗС.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у мережі з’явилося відео розстрілу військового ЗСУ після його слів "Слава Україні". Як виявилось, захисник перебував у полоні у російських загарбників. Пізніше в СБУ повідомили, що вбитим воїном виявився Олександр Мацієвський. Було встановлено, що загарбники вбили Мацієвського 30 грудня 2022 року. У лютому тіло Героя повернули додому.