Українським онкохворим продавали псевдоліки: СБУ прикрила "контору" (фото)

Читати російською
Автор

Фальсифікат збували хворим через інтернет-магазини

Служба безпеки України під час війни продовжує захищати наших громадян не лише від російської агентури та інших небезпек пов’язаних із вторгненням, а й піклується про здоров’я українців. Для цього співробітники відомства у кооперації з Нацполіцією прикрили схему ввезення та продажу в Україні оптових партій підроблених лікарських засобів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що кілька зловмисників приховано переправляли до нашої держави підроблені медпрепарати онкологічної групи під виглядом гуманітарної допомоги. Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах біля орендованих складів у столиці.

"Потім фальсифікат збували хворим через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання. Оплату ділки отримували на банківські картки родичів та підставних осіб, а відправку товару замовникам здійснювали через популярні поштові сервіси", — йдеться у повідомленні.

Втім, СБУ завадила злочинцям і викрила організаторів і трьох учасників цієї схеми.

За місцем фактичного проживання підозрюваних було проведено обшуки під час, яких було виявлено:

  • мобільні телефони та комп’ютери на місці злочину;
  • чорнову бухгалтерію;
  • 3 автомобілі, якими доставляли "ліки";
  • понад 20 банківських карток, через які здійснювали розрахунок із клієнтами.

Під час експертиз вдалося підтвердити, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають заявленим в інструкції "виробником" характеристикам.

Наразі всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за статею - фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинений організованою групою.

Їм обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

Крім того, перевіряється причетність більше десяти лікарів-онкологів, у тому числі закордонних, до постачання організаторам схеми псевдоліки та поширення фальсифікату серед пацієнтів.

Розслідування продовжується.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ відкрила справу щодо відео розстрілу полоненого бійця ЗСУ.

Також ми повідомляли, що СБУ знайшла відомого проросійського блогера, який ховався у храмі УПЦ МП.