На Харківщині відшукали собаку загиблого Героя: про це просила його мати

Читать на русском
Автор
1523
Фото Вікторії Пушкіної
Фото Вікторії Пушкіної. Фото Колаж "Телеграфу"

Воїн хотів забрати собачку додому та не встиг

Військові на фронті часто знаходять собі улюбленців серед собак і котів. До прикладу, бійці під Бахмутом вилікували котика та завезли його додому в Київ. А напередодні матері загиблого воїна довелося шукати та повертати улюбленицю свого сина самотужки.

Як повідомила мати Героя Вікторія Пушкіна на своїй сторінці у Facebook, її син Кирило проходив службу у деокупованому під час вересневого наступу місті Вовчанськ на Харківщині. Там він і знайшов щеня, яке припало йому до серця та вирішив забрати собачку до себе.

Потім воїна перекинули в Бахмут. Він хотів забрати свою улюбленицю, але встиг лише дати їй ім’я – Фугаска. 2 березня Кирило загинув. Днями мати воїна попросила допомогти їй розшукати Фугаску, яка могла досі перебувати у Вовчанську. Там востаннє песика бачили в середині лютого.

Публікація отримала понад тисячу поширень. У підсумку тварину таки знайшли та повернулися родині, пише мати Героя. Нині Фугаска живе у своєму новому будинку у Харкові. Мати Героя наголошує, що її син був би уже радий цьому.

Нагадаємо, раніше військові розсмішили мережу відео, де вони годують собаку з дрона. Для песика скинули сосиски. А минулого року людей зворушила історія, як відомий італійський співак дав притулок для собаки з Куп’янська.