Псевдонім "Котигорошко": стали відомі нові деталі зради топ-СБУшника (аудіо)

Читать на русском
Автор
9434
Розслідування справи Олега Кулініча завершено
Розслідування справи Олега Кулініча завершено

Дії Олега Кулініча курирував так званий "політичний офіс" у Москві

Служба безпеки України разом із Державним бюро розслідувань опублікували докази співпраці ексначальника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча із ФСБ росії.

У пресслужбах було оприлюднено перехоплення розмови Кулініча та його куратора – колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Дані матеріали входять до матеріалів кримінального провадження і будуть передані до суду.

Було встановлено, що Олег Кулініч співпрацював із ФСБ рф і отримав оперативний псевдонім "Котигорошко". Як з’ясувалося, що дії Кулініча курирував так званий "політичний офіс" у москві, організований за завданням ФСБ росії колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем та колишнім головою адміністрації президента України Андрієм Клюєвим.

За інформацією СБУ, Кулініч займався виконанням різних вказівок від кураторів: шпигунство, розстановка "своїх" людей у державні та правоохоронні органи, підбурювання громадян до держзради та інше.

Про плани нападу російських військових із тимчасово окупованої території АР Крим на материкову частину України Кулінич також знав заздалегідь, проте навмисне приховав цю інформацію від свого керівництва. Потім перші години він всіляко блокував спроби повідомити керівництво про реальну обстановку в регіоні. Крім того, він дав вказівку особовому складу залишити місце служби та видав штатну зброю людям, які не мають жодного стосунку до Служби безпеки України.

24 лютого 2022 року чиновник залишив місце постійно дислокації та виїхав до Києва. Під час обшуків в одній із квартир Кулініча правоохоронці виявили схованку зі зброєю та її документи з часів проходження служби у КДБ СРСР.

"Ми зробили максимум, щоб не просто затримати топового державного зрадника, а й зібрати потужну доказову базу, на основі якої суд зможе винести справедливий вирок. Це чіткий сигнал усім, хто працює на ворога: СБУ обов’язково знайде вас і змусить відповідати за скоєне, де б ви не ховалися. Кожного крота витягнемо на світ", – сказав голова СБУ, генерал-майор Василь Малюк.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Кулініча затримали у липні 2022 року. Йому оголошено підозру у державній зраді. Тоді він попався на розмові з представниками Міністерства оборони росії та ексзаступником секретаря РНБО за часів Януковича Володимиром Сівковичем, який втік до рф.