Нова трагедія: росіяни вдарили по Слов’янську, є приліт у багатоповерхівку — фото та подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
3968
Руйнування у Слов’янську
Руйнування у Слов’янську. Фото Соцсети

Під ударом росіян опинилися житлові будинки одразу в кількох містах

Окупаційні війська знову обстріляли Слов’янськ. Під удар росіян потрапили житлові будинки. Жахливі ушкодження отримав один із багатоквартирних будинків.

22:20 Вісім загиблих і 21 поранений – такі нові оперативні дані по удару по Слов’янську. Ще п'ятеро осіб можуть перебувати під уламками зруйнованого будинку.

Росіяни випустили по місту щонайменше сім ракет С-300, шість із них влучили по житловому сектору, ще одна – по ландшафтному парку.

Ударом пошкоджено п'ять багатоповерхівок, п'ять приватних будинків, школу, базу відпочинку, адмінбудівлю, крамницю, господарський центр і 12 автомобілів, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

21:40 Вже відомо про смерть шести осіб. У числі загиблих — дворічна дитина. Поранення отримали 18 чоловік, у тому числі 14 річна дівчина-підліток, яку дістали з-під завалі. Кількість постраждалих постійно зростає. Поліцейські продовжують обходити оселі та виявляти тих, хто потребує допомоги, повідомляє Нацполіція.

19:35 З-під завалів дістали дитину. Однак пізніше радник з комунікацій керівника Офісу президента Дарія Зарівна повідомила, що на жаль, дитина померла в машині швидкої допомоги.

Одним із перших про трагедію повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Кореспондент РБК-Україна повідомляє, що було чути щонайменше 13 вибухів. Після цього в області було оголошено повітряну тривогу. На даний момент офіційна інформація щодо вибухів не надходила.

За даними глави Офісу президента Андрія Єрмака, ворог потрапив до трьох п’ятиповерхових будинків. Один будинок частково зруйнований, а у двох – сталося займання квартир. Також пошкоджено будинки навколо. Відомо про одного загиблого та 6 постраждалих.

"Сьогоднішній удар по Слов’янську став одним із наймасовіших з початку поточного року. Відразу кілька прильотів у різні райони міста. Зруйновано багатоповерхівки, постраждала школа. Під завалами однієї з багатоповерхівок залишаються люди, зокрема – дитина. На місці працюють рятувальні служби", — розповів голова міської військової адміністрації (ГВА) Слов’янська Вадим Лях.

Удар по Слов’янську прокоментував президент України Володимир Зеленський.

"Окупанти жорстоко обстріляли місто. Потрапили по житлових будинках. На жаль, є поранені та загиблі. Держава-зло ще раз демонструє свою сутність. Просто серед дня вбиваючи людей. Руйнуючи, знищуючи все живе", каже президент.

Оновлено: кількість жертв обстрілу різко побільшало. За даними начальника Донецької ОВА, зараз відомо про 5 загиблих та 15 постраждалих. Є ймовірність, що під завалами перебувають семеро людей, у тому числі одна дитина.

Окрім Слов’янська на обстріл зазнав і сусідній Краматорськ. Прильоти були у гаражному кооперативі, пошкоджено скління навчального закладу та кількох багатоквартирних будинків. Попередньо, без постраждалих.

Нагадаємо, що кількома тижнями раніше про купанти вже завдавали удару по Слов’янську. Тоді також були загиблі та поранені.

Також ми повідомляли, що у Краматорську росіяни зруйнували житловий будинок.