Ось це сума: Столтенберг розповів, чим члени НАТО вже допомогли Україні

Читати російською
Автор

НАТО продовжуватиме надавати допомогу Україні у війні з росією

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив, що допомога членів альянсу Україні за рік повномасштабної війни становить 150 млрд євро. З кожним новим пакетом військової допомоги збільшуються обсяги постачання бронетехніки та літаків.

Про це глава НАТО розповів на брифінгу із Володимиром Зеленським сьогодні, 20 квітня у Києві. Альянс не має наміру припиняти допомогу і підтримуватиме Україну в боротьбі проти росії та відновлення руйнувань.

Єнс Столтенберг нагадав, що НАТО почало підтримувати Україну ще у 2014 році, після вторгнення росіян до Криму та на Донбас. Альянс продовжить допомогу після закінчення війни.

"НАТО стоїть з Україною. Ми стояли з вами після незаконної анексії Криму в 2014 році. Ми стоїмо разом з вами в героїчній боротьбі проти російських загарбників і на захисті вашої країни. Ми стоятимемо поряд з вами і завтра, коли ви відбудовуватимете і працюватимете заради яскравого майбутнього українського народу", — заявив Столтенберг.

Також глава НАТО зазначив, що країни-союзники навчили не один десяток українських солдатів. А сума виділеної допомоги становить понад 150 млрд євро.

"З минулого лютого союзники НАТО надали понад 150 млрд євро підтримки. У тому числі 65 млрд євро у вигляді військової допомоги. Це дозволило вашим військам відігнати ворога від Києва, Херсона та Харкова", — наголосив Столтенберг.

Військова допомога союзників з кожним разом зростає, що дозволяє ЗСУ зміцнювати свої позиції та ефективніше знищувати ворога.

"Все це щодня допомагає на полі бою", – додав Столтенберг.

Однак він позитивно висловився і про "формулу миру" Володимира Зеленського. Але наголосив, що для успішних переговорів Україні потрібно якнайкраще забезпечити свою армію.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Зеленський під час зустрічі з главою НАТО заявив, що Україна не розглядає альтернатив вступу до Альянсу. Він зазначив, що нашій країні важливо отримати гарантії вступу до лав НАТО.