Як жити з таким сусідом: Резніков розповів, що чекає на Україну після Перемоги

Читать на русском
Автор
1601
Олексій Резніков розповів, як Україна житиме після перемоги
Олексій Резніков розповів, як Україна житиме після перемоги. Фото Скрін із відео

Запорука безпеки України не лише сильна армія, а й справедливе правосуддя над окупантами

Перемога України у війні очікується цього чи наступного року. Але, незалежно від того, коли це станеться, росія не перестане бути нашим сусідом і треба буде вчитися жити поряд з агресорами.

В інтерв’ю Дмитру Комарову міністр оборони України Олексій Резніков розповів, як після перемоги жити поряд із росією. За його словами, необхідно зміцнювати незалежний військово-промисловий потенціал України, щоб ворог наступного разу добре подумав, перш ніж поткнутися знову з війною.

"Моя відповідь однозначна. Потрібно нарощувати та розвивати незалежний військово-промисловий комплекс, готувати населення з дитинства до того, що треба вміти чинити опір. Я не думаю, що нам потрібна строкова служба, має бути інший підхід. Можливо, аналог швейцарського резервістського варіанту", — сказав Резніков.

Він додав, що по досягненню 18 років українці будуть зобов’язані пройти 2-3 місячні курси на кшталт КМБ (курс молодого бійця), а потім займатися навчанням або роботою. Але щорічно необхідно приїжджати у військовий табір для проходження двотижневих курсів. Також він додав, що вогнепальна зброя має бути на руках у населення і боятися цього не потрібно. Кожен українець має вміти поводитися зі зброєю, якщо він здоровий та пройшов відповідну підготовку.

Крім того, у світі має з’явитися нова безпекова архітектура. Після Першої світової з’явилася Ліга Націй, яка не впоралася та допустила Другу світову війну, після якої був Нюрнберзький трибунал та створення ООН.

"Чому я згадав Нюрнберзький трибунал? Обов’язково має відбутися Нюрнберг-2. Обов’язково має бути Міжнародний суд і трибунал, де злочинці — росіяни та військово-політичне керівництво країни. Вони мають опинитися на лаві підсудних та отримати свої вироки. Це дуже важливо для історії та нащадків, що відповідальність все одно настане", — наголосив глава Міноборони.

За словами Резнікова, другим Нюрнбергом має стати Харків чи Маріуполь — саме два ці міста суттєво постраждали від росіян і продовжують страждати. І в такому разі нащадки російських окупантів знатимуть, що на них чекає у разі спроби знову напасти на Україну. Також він нагадав, що німці сьогодні — це нація пацифістів, які досі скуповують провину за фашистів.

"Я переконаний, що народиться новий альянс (після перемоги — Ред.). Те, що ми будемо в НАТО навіть не сумнівайтеся, це 1000%. І не тому, що ми туди хочемо, а тому, що вони нас хотітимуть туди. Ми маємо майже всі види натовського озброєння, і ми знаємо, як їм знищувати ворога, а вони тільки на полігонах знають це", — зазначив міністр оборони України.

Також Олексій Резніков російською спеціально для окупантів повторив, що на них чекає багаторічна ноша вини і їм доведеться пояснювати своїм дітям та онукам, навіщо вони вбили тисячі українців.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що росіяни панікують перед контрнаступом ЗСУ, а ватажок найманців із ПВК "Вагнера" навіть готовий покинути Бахмут, за який ведуться запеклі бої понад півроку. Керівництво окупантів знову заговорило про ядерний удар, сподіваючись залякати українців і союзників, а також стримати контрнаступ ЗСУ.