Масовані удари по заходу України: у ЗСУ розповіли, чому росія змінила тактику обстрілів

Читать на русском
Автор
9852
Ракетні атаки рф для України не нове випробування
Ракетні атаки рф для України не нове випробування

Українські сили ППО збивали дрони та ракети в ніч на 14 травня

Ворожі атаки по Україні посилилися. Вночі окупанти знову атакували як прифронтові регіони, так і столицю, і глибокий тил на заході країни. Влучили по Тернополю — є поранені.

На думку керівниці пресцентру ОК "Південь" Наталі Гуменюк, це пов’язано із двома факторами. Перший — єдність європейських країн, яка дратує росіян. Зокрема перед 14 травня ворог наростив кількість ракетоносіїв в Чорному морі.

Також ворог намагається розділити увагу сил ППО. Коли в росіян немає переваг в бою, вони намагаються атакувати з повітря, як демонстрацію сили. "Окупанти намагаються тиснути на готовність населення, тиснути через те, що вражаються об’єкти у глибокому тилу. …. Вони хочуть показати, що здатні знищити наші ресурси, з якими ми збираємось йти у бій", — зазначила Гуменюк.

Наголосимо, що в ніч на 14 травня ворог атакував Україну одразу з кількох напрямків. Про це повідомляють Повітряні сили. Вдалося знищити 25 безпілотників різних видів та три крилаті ракети. Серед 25 дронів — 18 були ударними "Shahed-136/131", один "Ланцет", два "Орлан-10" і ще чотири, тип яких уточнюється. Крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 запускалися з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

Раніше "Телеграф" розповідав, що дрони, які летіли на столицю України, знищили на віддалених рубежах. Від ударів ворога також постраждали Харків та Миколаїв.