Як "мобік", але функціонал побільше: в росії хочуть відправляти бездомних собак на війну

Читать на русском
Автор
У Росії хочуть відправляти бездомних собак на війну
У Росії хочуть відправляти бездомних собак на війну

Собак планують навчити "різним навичкам"

В російській армії мабуть проблема колосальних втрат стоїть настільки гостро, що нестачу "робочих рук" там тепер хочуть заповнювати "робочими лапами". Для цього у Держдумі пропонують відправляти на війну бездомних собак.

Про це повідомляє видання The Moscow Times, посилаючись на заяву депутата Держдуми від Якутії Федота Тумусова.

Так, депутат додумався, що нарівні з "мобіками" на війну можна відправляти ще й бездомних собак, яких слід навчити "різним навичкам". І не дивно, адже в голові у росіянина дозрів план, що наділяє тварин чи не більшим функціоналом, ніж у самих мобілізованих. На його думку, собак треба навчити, наприклад, допомагали пораненим та у розмінуванні.

"У нас у країні дуже багато кінологів, які можуть навчити собак різним навичкам… Великих і агресивних собак кінологи навчили б і направили їх до зони "СВО" — нехай допомагають витягувати поранених, у розмінуванні беруть участь. І як показує досвід Великої Вітчизняної війни, вони можуть брати участь і в інших справах", — сказав Тумусов.

У матеріалі наголошується, що заява депутата була на тлі обговорення Держдумою поправок до закону "Про відповідальне поводження з тваринами", які наділяють регіони правом присипляти бродячих собак.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Генштаб озвучив "ювілейні" цифри втрат окупантів.

Також ми повідомляли, що ЗСУ ліквідували двох високопоставлених росіян під Бахмутом.