путіну буде безпечніше: Кіссінджер назвав дивну причину, чому Україна має вступити до НАТО

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 серпня 2023, 09:09

Ексчиновник не вірить, що Україна зможе повернути Крим

Російському диктатору володимиру рутіну буде краще, якщо Україна після війни вступить до НАТО.

Таку думку висловив колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер в інтерв’ю The Economist.

"Зараз ми озброїли Україну до такого стану, коли вона стане найкраще озброєною країною з найменш досвідченим у стратегії керівництвом в Європі", — каже він.

Кіссінджер прогнозує, що за підсумками війни росія втратить більшу частину захоплених територій, проте зможе зберегти контроль над Кримом. Це призведе до того, що росія залишиться незадоволеною, а також незадоволеною залишиться Україна.

Через це Кіссінджер вважає, що НАТО варто прийняти Україну до свого складу, щоб Київ не міг приймати рішення щодо територіальних претензій без погодження з Альянсом.

"Якби я говорив з путіним, я б йому сказав, що йому теж безпечніше з Україною в НАТО", — зазначив ексчиновник.

При цьому він зазначив, що вважає вторгнення катастрофічною помилкою путіна, але також видав порцію критики у бік Заходу. Так, Кіссінджер вважає, що рішення залишити питання вступу України до НАТО відкритим стало дестабілізуючим чинником, оскільки Київ отримав лише обіцянки захисту без будь-якого конкретного плану.

Як повідомлялося раніше, Кіссінджер після початку вторгнення неодноразово робив суперечливі заяви. Наприклад, 9 січня у західних ЗМІ з’явилася стаття Кіссінджера, в якій він закликав зберегти нейтральний статус Альянсу щодо України заради подальшого миру та пошкодував росію.