Мінус ще одна "пташка": ЗСУ заявили про знищення російського вертольоту

Читать на русском
Автор
1332
ЗСУ знищили черговий ворожий вертоліт
ЗСУ знищили черговий ворожий вертоліт. Фото Генеральний штаб ЗСУ

росія втратила 16 мільйонів доларів США

Очікуючи на передачу Україні бойових літаків F-16, ЗСУ активно "роззброює" країну-агресора: минулої доби, 23 травня, українські війська збили російський гелікоптер Ка-52.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Минулої доби наші воїни знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52. Таким чином російський бюджет втратив еквівалент ще близько 16 мільйонів доларів США", — йдеться у повідомленні.

Подробиць, де саме був "демілітарізований" ворожий вертоліт, у Генштабі не надали.

Зазначимо, окупанти вже втратили в Україні 309 бойових літаків та 296 вертольотів.

Нагадаємо, Ка-52 – це розвідувально-ударний гелікоптер розробки російського ОКБ "Камов", борт прийняли на озброєння МО РФ у 2011 році. Головна перевага гелікоптера Ка-52 – можливість проведення бойових операцій у складних метеоумовах та у будь-яку пору доби. Він розвиває швидкість до 300 км/год. Озброєння ударного вертольота складається із 30-мм автоматичної гармати 2А42 та підвісного авіаційного озброєння. Маючи до шести точок підвіски, гелікоптер може нести блоки з 23-мм авіаційними гарматами, пускові контейнери з некерованими реактивними снарядами С-8 та С-13, а також протитанкові керовані ракети 9М120-1 "Атака" та 9А4172К "Вихрь-1".

Як раніше повідомляв "Телеграф", 21 травня українські сили протиповітряної оборони знищили російський літак Су-35. Він мав намір здійснювати пуски у бік півдня України.