Російський корабель підбитий українським дроном-катером: у мережі з’явилося відео

Читать на русском
Автор
10945
Морський дрон підбив російський корабель "Іван Хурс"
Морський дрон підбив російський корабель "Іван Хурс". Фото Колаж "Телеграфу"

Українські морські беспілотники підбили ворожий корабель

У мережі з’явилося відео атаки на російський розвідувальний корабель "Іван Хурс", що знаходився в акваторії Чорного моря.

Відео було опубліковано у Telegram-каналі "Орестократія". На цих кадрах видно, як український морський безпілотник підбив корабель.

"ГУРівські дрони підбили російський розвідник "Іван Хурс", він пошкоджений. Доказом цього є відео-перехоплення", — зазначається у підписі під відео.

Про атаку українських дронів-катерів на розвідувальний корабель повідомили російські "військкори". За їхніми словами, після проходження протоки Босфор о 5:30 24 травня він був атакований трьома морськими безпілотниками.

У Міноборони рф атаку на розвідувальний корабель назвали "безуспішною". Як заявив представник відомства ігор конашенков, всі задіяні безпілотні катери нібито були знищені. Він додав, що "Іван Хурс" нібито охороняв газові трубопроводи "Турецький потік" та "Блакитний потік".

Також було опубліковано відео, де нібито показано знищення "українського катера". І хоча росія заявляла про три судна, на кадрах видно лише одне.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в жовтні 2022 року в Севастополі було пошкоджено три кораблі Чорноморського флоту Росії в результаті атаки безпілотників. Серед пошкоджених кораблів виявився і флагман "Адмірал Макаров".