ППО спрацювала ідеально: скільки ракет та дронів збили у небі над Україною вночі

Читать на русском
Автор
3183
У ході нічної атаки на України було збито ракети та дрони
У ході нічної атаки на України було збито ракети та дрони. Фото Відкриті джерела

Вночі було знищено понад 30 повітряних цілей

У ніч на 2 червня російські окупанти здійснили чергову атаку по українських містах, використавши одночасно і дрони та ракети. Система ППО цього разу спрацювала ідеально, знищивши всі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Зазначається, що атакували загарбники, як і зазвичай, у нічний час. Першими вони задіяли дрони-камікадзе "Shahed-136/131" – близько 23.00. А ближче до 3 години ночі були випущені крилаті ракети.

"Спочатку російські окупанти атакували дронами-камікадзе "Shahed-136/131" — близько 23.00 в ніч на 2 червня. Заходили з південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості й річище Дніпра. Близько 3.00 крилаті ракети Х-101/Х-55 бомбардувальниками Ту-95мс з Каспію вже були в повітряному просторі України. Заходили з північного напрямку, атакуючи Київ, маневрували, намагаючись ввести в оману нашу протиповітряну оборону", — йдеться в повідомленні.

Також у ПС ЗСУ підкреслили, що цієї ночі окупанти використовували дрони Shahed-136/131 та ракети Х-101 і Х-555.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чому російські окупанти використовують для атаки українськими містами ракети "Іскандер" і чому вони є вкрай небезпечними.