У Києві затримано відомого журналіста — підозрюють у педофілії: ексклюзивні подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
14220
В Україні затримали відомого журналіста Новина оновлена 05 червня 2023, 17:43
В Україні затримали відомого журналіста. Фото eadaily.com

Відомо про як мінімум двох постраждалих

У Києві затримали журналіста, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх та зберіганні дитячої порнографії. За інформацією джерел "Телеграфа" у силових структурах, підозрюваний — нині вже колишній співробітник видання "Вєсті" Тарас Козуб.

На даний момент відомо, що від рук підозрюваного могли постраждати щонайменше двоє 15-річних хлопчиків.

"Він не раз з ними зв’язувався, призначав зустріч у власній квартирі, де й чинив щодо них розпусніші дії. За це він видавав їм грошову винагороду. Йому інкриміновано три статті КК: 155 (вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку), 156-1 (домагання дитини для сексуальних цілей) та 301-1 (умисне отримання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту)", — розповіли "Телеграфу" джерела у Нацполіції.

Відповідно до вищезгаданих статей, у разі, якщо суд визнає чоловіка винним, йому загрожує 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Тарас Козуб. Фото: facebook.com/taras.kozub.3

Стежка за підозрюваним велася давно, а затримали його одразу після того, як він попався на гарячому.

Наразі правопорушник перебуває під вартою із можливістю внесення застави сумою 214 тисяч гривень. Під час затримання у нього було вилучено флешки з дитячою порнографією, яку він завантажував до інтернету.

UPD. Тим часом у мережі з'явилася реакція видання "Вєсті" на подію. Там заявили, що Козуба було звільнено і він більше не є їхнім співробітником, оскільки "дії колишнього співробітника, інкриміновані йому правоохоронними органами, категорично неприйнятні для подальшого трудового співробітництва".

Там також наголосили, що поведінка цього співробітника не відображає цінності та моральні принципи, якими керується редакція.

"Редакція Vesti.ua не контролює особисте життя своїх співробітників, тому оприлюднені факти стали шоком для всіх працівників та керівництва редакції", — йдеться у повідомленні.

"Наші адвокати переконалися, що в цій справі немає жодного журналістського чи політичного підґрунтя",заявив головний редактор "Вестей" Антон Савічов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відомий адвокат та учасник ток-шоу про одруження виявився жорстоким убивцею дівчини на Київщині.

Також ми повідомляли, що СБУ затримала пропагандиста Медведчука, а "Телеграф" дізнався, про кого йдеться.