На багатостраждальний південь України прийдуть дощі: названо дату, коли циклон накриє Херсон

Читать на русском
Автор
546
Погода без опадів на Херсонщині протримається до вихідних
Погода без опадів на Херсонщині протримається до вихідних. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

До підтоплень у південних регіонах країни можуть додатися ще й дощі, на щастя, незначні

Опадів на півдні України, який переживає другий день підтоплення через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, у найближчі дні не очікується. Однак з неділі, 11 червня, Херсонська область опиниться під впливом атмосферного фронту з дощами.

Такий прогноз озвучила в коментарі "Телеграфу" синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, зараз на більшу частину території України впливає поле підвищеного тиску, тому опадів небагато, а мокра погода панує лише в деяких місцях на заході країни. Крім того, у четвер, 8 червня, місцями дощитиме й у північних областях. Така погода протримається до початку вихідних, зазначає Птуха.

"Починаючи з суботи, 10 червня, з Чорного моря на територію України почне поширюватися поле зниженого тиску, і воно матиме вплив особливо на південну частину. Можливе утворення локального циклону. Його вплив у вигляді опадів, дощів найбільше буде відчуватися по півдню саме 11 числа в неділю. Місцями 12-го числа також ще можуть бути окремі посилення вітру", — розповіла Птуха.

Погода в Україні 10.06.23
Прогноз на 10 червня. Карта УкрГМЦ
Погода в Україні 11.06.23
Прогноз на 11 червня. Карта УкрГМЦ

Разом із тим, її колега, синоптик Ігор Кібальчич зазначає, що дощі в ці дні будуть мінімальними.

"Помірних та значних дощів (у кількості понад 6-15 мм за добу) вздовж русла Дніпра за період з 8 по 12 червня у Херсонській області станом на сьогодні не очікується", — йдеться у прогнозі синоптика для "Телеграфу".

Раніше "Телеграф" повідомляв, яку погоду очікувати українцям у червні 2023 року. Відомий синоптик назвав дату, коли Україну накриє 30-градусна спека.