Україна знову збила "незбивні" ракети путіна: скільки "Кинджалів" знищено

Читать на русском
Автор
9104
Окупанти запустили "Кинджали" по Україні. Ілюстрація
Окупанти запустили "Кинджали" по Україні. Ілюстрація. Фото Вікіпедія

Для завдання ударів росія "змішала" два типи ракет

Російські окупанти здійснили ракетну атаку по Україні, поки в Києві з робочим візитом перебувала делегація лідерів країн Африки. Цього разу росіяни використовували аеробалістичні та крилаті ракети, а також розвідувальні безпілотники.

Про це сьогодні, 16 червня, повідомили у Telegram-каналі Повітряних сил ЗС України.

Зазначається, що, за попередньою інформацією, вдалося збити такі ворожі цілі:

  • 6 аеробалістичних ракет "Кинджал";
  • 6 крилатих ракет "Калібр";
  • 2 розвідувальні безпілотні літальні апарати.

Зазначимо, що приблизно об 11:00 у низці областей України було оголошено сигнал повітряної тривоги. У тому числі й на Київщині, де мала відбутися зустріч президента ПАР Сиріл Рамафоса з Володимиром Зеленським. Було повідомлено про загрозу застосування крилатих ракет "Калібр" з акваторії Чорного моря. О 12:17 розпочалися відбої повітряної тривоги по всій країні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що "невловна" гіперзвукова ракета путіна "Кинджал" була збита в Україні в травні. На доказ німецькі журналісти опублікували фотографії її уламків. Варто додати, що через велику швидкість, з якої летить ця ракета, ППО важко швидко зреагувати й збити її. Зробити це вдалося завдяки системі протиповітряної оборони Patriot, яка нещодавно надійшла на озброєння сил оборони. Хоча передбачалося, що для нього ці ракети невразливі.