Ізраїль відповів на заклики сенаторів США передати Україні "Залізний купол"

Читать на русском
Автор
3530
Біньямін Нетаньяху
Біньямін Нетаньяху. Фото Liga.net

Нетаньяху наголосив, що його країна має побоювання, яких "немає ні в кого із західних союзників України"

У США розглядають передачу Україні свого "Залізного купола" — системи протиповітряної оборони, розробленої Ізраїлем спільно зі Сполученими Штатами, проте прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що Єрусалим проти передачі Києву свого озброєння, оскільки воно може потрапити до рук Ірану.

Про це він сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal.

"Нам вдається уникати великої кількості жертв з нашого боку з однієї причини: тому що "Залізний купол" збиває 95% ракет, які можуть вдарити по наших населених центрах. Якщо ця система потрапить до рук Ірану, то мільйони наших мешканців залишаться без захисту та будуть у небезпеці", — пояснив свою позицію прем’єр Ізраїлю.

Нетаньяху наголосив, що його країна має побоювання, яких "немає ні в кого із західних союзників України".

Нагадаємо, двоє сенаторів зі США заявили, що Україна гостро потребує захисту від російських ракет і оскільки Ізраїль блокує постачання своїх систем ППО "Залізний купол", США могли б передати ті, які перебувають у розпорядженні Пентагону.

Як повідомляв "Телеграф", посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що Біньямін Нетаньяху роздумує над можливістю відвідати Київ уперше з початку російського вторгнення, а тим часом у країні обговорюють можливість перегляду своєї позиції щодо війни.