Ізраїль може переглянути свою позицію щодо України: Нетаньяху задумався про візит до Києва

Читать на русском
Автор
3837
Біньямін Нетаньяху
Біньямін Нетаньяху

Планування візиту знаходиться на ранній стадії

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху роздумує над можливістю здійснити візит до Києва вперше з початку російського вторгнення, а тим часом у країні обговорюють можливість перегляду своєї позиції щодо війни.

Як повідомляє The Jerusalem Post, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук з’ясував, що в офісі прем’єра країни готові подумати про можливість візиту до української столиці.

За його словами, Нетаньяху зараз "переглядає пов’язані з росією питання", після того, як там напередодні стався заколот ПВК "Вагнер".

"Я сказав їм, що найшвидший шлях для Нетаньяху потрапити до Білого дому — через Київ. Запрошення лежить на столі, його вже кілька разів передавали, і я сподіваюся, що його буде прийнято, і ми побачимо пана Нетаньяху в Києві", — наголосив Корнійчук.

Тим часом у МЗС Ізраїлю вперше публічно порекомендували Нетаньяху зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським, проте повідомили, що рішення з цього питання ще не ухвалене.

Крім того, в країні зібрали засідання підкомітету із зовнішньої політики після того, як українське посольство різко розкритикувало позицію Ізраїлю через його бездіяльність у наданні військової допомоги. Глава підкомітету Гедеон Саар виступив за те, щоб його країна почала відігравати активнішу роль.

"В очах західного світу Ізраїль залишається на узбіччі цього конфлікту. Існує потреба в оновленій оцінці ізраїльської політики щодо війни в Україні", — зазначив він.

Як відомо, Ізраїль намагається не йти на ескалацію з росією, а тому відмовляється передавати Україні летальну допомогу. Водночас країна допомагає з реабілітацією українців від отриманих травм, а нещодавно передала систему раннього попередження про ракетні атаки.