США у середу оголосять гарантії безпеки для України

Читать на русском
Автор
США та країни G7 оголосять про гарантії безпеки для України
США та країни G7 оголосять про гарантії безпеки для України. Фото Відкриті джерела

Заява стане підтримкою України та сигналом для росії

Гарантії безпеки для України будуть оголошені в середу, 12 липня, на заході за участю лідерів G7 та президента Володимира Зеленського після закінчення саміту НАТО.

Як повідомляє CNN, президент США Джо Байден та лідери G7 мають намір зробити "важливу заяву" спільно з президентом України Володимиром Зеленським у Вільнюсі. Йтиметься про посилення військового потенціалу України.

"Сполучені Штати разом із лідерами G7 оголосять про свій намір допомогти Україні побудувати збройні сили, які зможуть захистити себе та стримати майбутню атаку", — заявила старший директор Ради національної безпеки у Європі Аманда Слоут.

Вона додала, що ця заява започаткує процес двосторонніх переговорів з Україною.

За словами Слоут, будуть "довгострокові інвестиції в майбутні сили України", спрямовані на забезпечення України стійкими військовими силами, здатними захищати країну зараз і стримувати російську агресію в майбутньому. Йтиметься також про підтримку економіки України.

Слоут наголосила, що мета заяви буде двоякою: підтримка України та сигнал для росії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в НАТО узгодили спільне комюніке щодо України під час дискусій на саміті у Вільнюсі, що відбувається 11-12 липня.