Обігнала росію і Білорусь: Україна злетіла у світовому рейтингу впливовості паспортів

Читать на русском
Автор
Українці можуть подорожувати без віз до багатьох країн
Українці можуть подорожувати без віз до багатьох країн. Фото Ілюстративне фото

До п’ятірки лідерів увійшли понад 20 країн

Україна піднялася у рейтингу найвпливовіших паспортів у світі. З 34 місця вона сягнула 30 за кількістю країн, куди громадяни можуть їздити без віз.

Про це свідчать дані міжнародного рейтингу компанії Henley & Partners. Нове місце у світовому рейтингу наша країна здобула за останній рік.

Так, громадяни України можуть відвідувати без віз 146 країн світу, включаючи Джибуті, Ізраїль та Суринам. 30-те місце у рейтингу Україна поділяє з такими державами, як Гренада та Сент-Люсія.

Перше місце за відвідуваністю країн посів Сінгапур — його мешканці можуть виїхати до 192 країн світу. Друге місце поділили Німеччина, Італія та Іспанія з можливістю відвідувати 190 країн світу. На третьому місці Австрія, Фінляндія, Франція, Японія, Люксембург, Південна Корея, Швеція та Данія – 189 країн світу.

На четвертому місці з можливістю відвідувати 188 країн світу Данія, Ірландія, Нідерланди та Великобританія. А закривають п’ятірку лідерів Бельгія, Чеська Республіка, Мальта, Нова Зеландія, Норвегія, Португалія та Швейцарія, громадяни яких можуть їздити без віз до 187 країн світу.

росія займає 49 місце в рейтингу — громадянам дозволено їздити до 115 країн світу без віз, а Білорусь на 64 місці з можливістю громадянам їздити до 79 країн світу.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Україна піднялася у рейтингу вільної преси, незважаючи на війну в країні. У цей час у Росії посилюється пропаганда.