У Марганці чоловік взяв заручницю у пенсійному фонді та підірвав гранату: усі деталі та фото (оновлено)

Читать на русском
Автор
1008
Фото з місця події
Фото з місця події

Причина такої поведінки чоловіка поки що залишається невідомою

У місті Марганець на Дніпропетровщині невідомий чоловік взяв заручницю у будівлі пенсійного фонду та підірвав у приміщенні гранату.

Про це у середу, 2 серпня, повідомили у пресслужбі поліції Дніпропетровської області.

Так, о 8.56 на лінію "102" надійшло повідомлення про подію в будівлі управління пенсійного фонду. Заявник розповів, що чоловік взяв заручницю і погрожує підірвати гранату, яка була в нього в руках.

"На місце події прибули працівники поліції. У ході переговорів із поліцейськими він відпустив жінку, після чого підірвав боєприпас", — йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, зловмисник отримав тілесні ушкодження. Йому надали медичну допомогу. Решта громадян не постраждала.

Причина такого вчинку поки що залишається невідомою.

На місці події продовжуються слідчі дії. За цим фактом відкрито два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Оновлено: Перший заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов в ефірі телемарафону розкрив деякі деталі цієї події. За його словами, "підривник" був незадоволений роботою Пенсійного фонду.

"Він узяв заручницю і коли зрозумів, що у нього нічного не виходить, то відпустив її й підірвав гранату. З осколковими пораненнями він перебуває в лікарні. Стан його стабільний, з ним конвой. За скоєне йому загрожує ув'язнення", — сказав він.

В рамках слідчих дій буде встановлено, де чоловік взяв гранату. На цей час з ним працюють медики та правоохоронці.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Одесі в Будинку профспілок вибухнула граната. Внаслідок цього загинув масажист. Як виявилось, раніше боєприпас йому подарував його клієнт. Проте необережне поводження з гранатою спричинило велику трагедію.