Росіяни влаштували масований ракетний удар по Україні: всі подробиці атаки (оновлюється)

Читать на русском
Автор
21149
Близько третьої години ночі уже вся Україна тривожилася через ракетну загрозу
Близько третьої години ночі уже вся Україна тривожилася через ракетну загрозу. Фото Відкриті джерела

Найбільше вибухів чули жителі Дніпра

У ніч на вівторок, 15 серпня, російські окупанти влаштували масований ракетний удар по Україні. Зокрема, під атаку потрапило місто Дніпро, також вибухи чули в західній частині країни — зокрема на Львівщині та Хмельниччині.

Про це повідомляє "Телеграф". Розповідаємо про наслідки атаки та результативність засобів ППО. За попередніми даними, цілями атак на Заході країни могли бути військові аеродроми.

11:10 "Ще одна ніч і ще більше жаху. Масований ракетний обстріл українських міст. Цивільні об'єкти, житлові будинки, підприємства — ось проти чого воює агресор", — голова ДСНС України Сергій Крук прокоментував нічну атаку окупантів.

Також рятувальники показали, який вигляд має багатоповерхівка у Львові, на яку впали уламки ракети.

10:40 За даними Львівської ОВА, внаслідок нічної атаки у регіоні постраждало 15 людей. Наймолодшій пораненій — 10 років, найстаршій — 72. П'ятеро осіб госпіталізовані. Без загиблих.

09:14 Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак показав, як вибуховою хвилею пошкодило один із спортивних закладів у Дніпрі. Кореспондент "Телеграфу" також побував на місці події.

У Повітряних Силах відзвітували про результативність "полювання" засобів ППО на російські ракети:

08:40 Унаслідок прильоту по промисловому підприємству в Луцьку є троє загиблих, повідомили в обласній адміністрації.

07:30 Також під прицілом окупантів перебувала Черкащина. За даними голови ОВА Ігоря Табурця, у Смілі сталося два прильоти — на території місцевого приватного підприємства та одного з медзакладів. На щастя, без жертв.

Першим під обстріл потрапило Дніпро — місцеві мешканці нарахували щонайменше п'ять вибухів. Інформацію при прильоти вже підтвердив очільник ОВА Сергій Лисак. За його даними, удар прийшовся по одному із підприємств Дніпра, на якому одразу ж спалахнула пожежа. Це доповнює попередні дані, опубліковані місцевими Telegram-каналами, про дим, що підіймається над містом.

Поки що відомо про одного постраждалого. Даних про загиблих немає.

Дніпро ракетний удар 15.08.2023
Дим над Дніпром після нічної атаки. Фото - місцеві пабліки

Після цього низка джерел повідомляла про вибухи у Запоріжжі та передмісті. За попередніми даними, обстріл регіону міг здійнюватися за допомогою С-300.

Після 5 години ранку серія вибухів пролунала у Луцьку. Інформацію підтвердив мер міста Ігор Поліщук. Він зазначив, що попередньо є влучання по одному із міських підприємств, ймовірно є постраждалі. Оперативні служби вже виконують покладені на них обов'язки.

Також серйозної атаки зазнали Львів та область. Як повідомив мер міста Андрій Садовий, засобами ППО було збито чимало ракет, однак, на жаль, є і влучання. Зокрема, постраждали і приватні будинки. Є пожежі.

Львів вибухи сьогодні
Дим від пожежі у Львові

Слід зазначити, що у деяких воєнних і моніторингових Telegram-каналах пишуть про те, що ракети пролетіли над кордоном з Румунією (або на небезпечній близькості від нього). Підтвердити цю інформацію наразі неможливо, однак окупанти нерідко використовують цю тактику, запускаючи ракети на наднизьких висотах, використовуючи особливості ландшафту.

Станом на шосту ранку 15 серпня по областях пішли відбої — скрізь, крім тимчасово окупованих Луганщини та Криму.

Нагадаємо, що це вже друга ніч поспіль, коли окупанти завдають масованого ракетного удару за допомогою авіації. Попередньої доби від атаки російської армії найбільше постраждала Одещина. Було зруйновано гіпермаркет FOZZY, наразі компанія припиняє свою роботу у регіоні.