Молочні підприємства розглядають закупівлі молока в Польщі

Читать на русском
Автор
5223
Українці досить скоро можуть пити молоко польських корівок Новина оновлена 05 жовтня 2023, 12:31
Українці досить скоро можуть пити молоко польських корівок. Фото Колаж "Телеграфу"

Підприємства, що займаються переробкою молочки, вимушені обирати імпорт через низку наявних ризиків

У вересні молокозаводи обговорять потенційні закупівлі молока в Польщі з місцевими молочними кооперативами, повідомили "Бізнес Телеграфу" в Спілці молочних підприємств України (СМПУ).

"Наші молочні підприємства отримали закупівельні пропозиції від польських виробників молока на рівні українських цін. Вже у вересні молокозаводи можуть привезти з Польщі контракти на 15-20 тисяч тонн сировини щомісяця після перемовин з молочними кооперативами", — розповідає виконавчий директор СМПУ Арсен Дідур.

За його словами, вдатися до імпорту, як альтернативи, переробні підприємства змушені у відповідь на потенційні ризики. А саме — дефіцит якісного промислового молока, його стрімке здорожчання в Україні та можливе зростання цін на готову молочну продукцію у зв’язку з цим.

Виробники молока не отримують дотацій від держави під час війни, щоб збільшити поголів’я та виробництво. Це загрожує харчовій безпеці України, вважають в СМПУ. Таким чином, виробники молочної продукції намагаються уникнути ризиків дефіциту сировини та зростання цін на готову молочну продукцію, запевняють в Спілці молочних підприємств України.

Детальніше можна прочитати у матеріалі "Бізнес Телеграфу": "Молоко з Польщі: чим Україні загрожує закупівля сировини в ЄС"

Нагадаємо, у серпні ціни на молоко в Україні почали зростати. Середня закупівельна вартість молока екстра ґатунку склала 11,67 грн/кг без ПДВ, що на 12 копійок більше ніж місяць тому і на 9 копійок дорожче ніж станом на 25-31 липня, повідомляють в Асоціації виробників молока.