Бейсбольні бити та справжній шпіонаж: з'явилися нові деталі замаху на заступника голови Податкової

Читать на русском
Автор
4628
Місце затримання
Місце затримання. Фото t.me/getmantsevdanil

Фігурантів гучної справи вже затримано

Силовики підтвердили факт спроби замаху на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура.

За даними РБК-Україна, воно сталося вчора, 17 серпня, у центрі Києва.

"Можу підтвердити, що Національна поліція попередила напад на заступника керівника Державної податкової служби України", — повідомило джерело видання.

За даними співрозмовника, усіх фігурантів гучної справи вже затримано.

Також затримання злочинців підтвердив голова Національної поліції Ігор Клименко. Він пообіцяв опублікувати подробиці інциденту пізніше.

Першим про спробу замаху повідомив голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, поліція нібито просила не повідомляти у ЗМІ жодних подробиць.

За словами Гетьманцева, замовниками є "схемники", які втратили бізнес.

Тим часом, в Офісі Генпрокурора вже повідомили про підозру нападникам. У пресслужбі розповіли, що фігурантами були двоє раніше судимих чоловіків, які приїхали до столиці для виконання "замовлення".

"Готуючись до злочину, вони орендували житло неподалік місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та 2 бейсбольні бити. Також вони здійснювали таємне спостереження за посадовцем", — йдеться у повідомленні.

Нападники підстерегли свою ціль і вже наближалися до держслужбовця, але їм завадили працівники ДКР Національної поліції України, які наперед дізналися про підготовку злочину.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення, а також осіб, які його замовили.

Раніше "Телеграф" писав про те, що син колишнього депутата від забороненої ОПЗЖ організував замах на вбивство одного із депутатів. Виконавцям він обіцяв заплатити 8500 доларів.