Коли Україна реально отримає F-16: Резніков озвучив мінімальний строк і дав пораду

Читать на русском
Автор
4739
Олексій Резніков
Олексій Резніков. Фото telegraf.com.ua

Важливою є підготовка інфраструктури, щоб Україна мала можливість обслуговувати ці літаки та виконувати бойові завдання

Мінімальний строк передачі Україні перших винищувачів F-16, які погодилися постачати кілька країн, становить 6-7 місяців.

Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков, зазначивши, що це потрібно свідомо оцінювати. Про це повідомляє телеканал "Ми Україна".

"Але якщо він буде трохи більшим — не треба розчаровуватися, тому що наші пілоти продемонстрували свою здатність бути готовими через 6 місяців", — сказав він.

Резніков також додав, що винищувач є лише платформою. Говорити необхідно про передачу саме озброєння — снарядів, бомб та ракет, які F-16 нестиме. Також важливою є і підготовка інфраструктури, щоб країна мала можливість обслуговувати ці літаки та виконувати бойові завдання.

Міністр підкреслив, що на цей час невідомо, скільки триватиме навчання техніків та інженерів, оскільки системи обслуговування та ремонт є складними.

"А ось техніки та інженери — ми поки що не знаємо. Дуже складні системи обслуговування, ремонту... Тому побачимо. Але я вірю в одне, наші люди настільки талановиті, що "Петріоти" вони замість 10 місяців подолали за 10 тижнів, артилерію 155 замість трьох місяців — за три тижні. Тому я переконаний, що F-16 в українському небі звільнятимуть українські території", — сказав Олексій Резніков.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Сполучені Штати Америки заявили про готовність допомагати з навчанням українських пілотів на винищувачах F-16 за однієї умови.