Ворог розуміє, що це дратує: у Повітряних силах ВСУ прокоментували тривоги, що почастішали, через МіГ

Читать на русском
Автор
Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Фото Арміяinform

На початку повномасштабної війни тривоги тривали довше

У п’ятницю ввечері, 25 серпня, в Україні оголошували шість повітряних тривог поспіль із проміжком у 10–30 хвилин. Причиною була активність російського МіГ-31К, який злітав із аеродрому "Саваслейка".

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, чи була небезпека у цих зльотах і на що розраховували росіяни. За його словами, ворог чудово розуміє, що часті 5-хвилинні тривоги дратують українців.

"Польоти все ж таки пов’язані з тренуванням льотного складу з виходом у район пусків. Навчання пілотів — це безперервний процес, який триває завжди, а тим більше в умовах бойових дій. Плюс повітряні тривоги, які в Україні, постійно дратують людей, впливають на нашу економіку, психологічний стан. Ворог це чудово розуміє", — пояснив спікер.

Юрій Ігнат додав, що росіяни й на початку повномасштабного вторгнення підіймали в небо свої МіГи, але тривоги тривали довше — до півтори години. За цей час ворожий літак просто відпрацьовував повний бак палива та сідав, а йому на зміну злітав інший винищувач. Зараз росіяни почали економити паливо, тому літак просто злітає та одразу ж сідає.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Наталія Гуменюк пояснила, навіщо росіяни так часто здіймають у повітря МіГ-31. Окупанти переслідують одразу дві цілі.