Зять українського ексміністра засвітився у Швейцарії в компанії російського олігарха (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1195
Олексій Кавилін
Олексій Кавилін. Фото Скрін із відео

Ні колишній депутат, ні його зять не змогли чітко пояснити зустріч із російським олігархом

Зятя колишнього українського депутата Євгена Червоненка помітили на віллі у російського олігарха В’ячеслава Кантора у Женеві, Швейцарія. Відомо, що росіянин перебуває під санкціями кількох країн.

Про відносини між В’ячеславом Кантором та Олексієм Кавиліним дізналися журналісти "Української правди" у розслідуванні "Лондонград 2. УП знайшла родича українського політика вдома у російського олігарха". Зазначається, що зараз ексдепутат Червоненко пов’язаний із військовою розвідкою України.

Відомо, що Олексій Кавилін з 2016 до 2019 року керував Головним управлінням Державної фіскальної служби в Київській області. Також був президентом Київської обласної федерації шахів. Свою зустріч із російським олігархом у Женеві він прокоментувати не зміг, пославшись на те, що не пам’ятає чи був у будинку Кантора 17 липня 2023 року. Він додав, що це просто неможливо.

Вілла російського олігарха В’ячеслава Кантора у Швейцарії
Олексій Кавилін заходить до особняка олігарха з речами, як до себе додому

Колишній депутат також поцікавився з приводу цієї ситуації, але й тут відповіді почути не вдалося. Червоненко заявив, що "не любить, коли підглядають у труси". При цьому не став заперечувати, що довгий час знайомий із російським олігархом. Так, 2002 року Червоненко був віцепрезидентом Європейського єврейського конгресу, а Кантор у цей час був президентом цього об’єднання. Наразі російський олігарх перебуває під санкціями України, Євросоюзу, Великобританії та Швейцарії.

Також колишній депутат заявив, що його зять Олексій живе та працює в Україні, а за кордон виїжджає не просто так. З початку 2023 року він уже п’ять разів залишав Україну і для кожного виїзду, за словами тестя, отримував офіційні дозволи. І саме в одну із цих поїздок Олексій Кавилін зупинився у будинку підсанкційного російського олігарха.

Щодо проросійських поглядів сімейства, то Червоненко активно висловлювався на підтримку росії до початку повномасштабного вторгнення. Але навіть 2023 року він не порвав зв’язку з російськими товаришами. Більше того, нещодавно він знявся у кліпі російського співака шансону Євгена Кемеровського на пісню про "дружбу" двох народів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що російський олігарх Михайло Фрідман отримав підозру від СБУ. У відомстві розповіли, що він накоїв.