"Укрзалізниця" всупереч обіцянкам так і не націоналізувала "золотий вагон" Медведчука: у чому причина

Читать на русском
Автор
1015
"Вагон Медведчука"
"Вагон Медведчука"

Причина дуже проста

Через півтора року після заяви "Укрзалізниці" про бажання націоналізувати "золотий вагон" колишнього українського політика Віктора Медведчука ці наміри залишаються нереалізованими. У компанії ж зазначають, що вони тут ні до чого.

Як повідомляє "Радіо Свобода", про це йдеться у відповіді на журналістський запит. В "УЗ" зазначають, що справді хотіли використати цей вагон для перевезення хворих дітей та післяопераційних хворих, але не змогли це зробити.

"Слід зазначити, що питання націоналізації, розпорядження, управління чи передачі арештованого майна, яким є вагон, знаходиться поза компетенцією АТ Укрзалізниця, і лежить у площині компетенцій правоохоронних та судових органів", — йдеться у відповіді на запит.

Як відомо, у березні 2022 року журналісти разом з правоохоронцями змогли потрапити до особняка Медведчука, який на той момент перебував у розшуку за підозрою у держзраді. Крім численних предметів розкоші на території маєтку було виявлено копію залізничної станції та репліку вагона "Pullman", які були популярними серед багатих європейців у минулому столітті.

Про вартість вагона та його "начинки" можна лише здогадуватися, проте можна припустити, що йдеться про багато мільйонів.

Тоді ж "Укрзалізниця" повідомила про намір використати вагон для перевезення дітей, але до сьогодні він не пройшов процедуру націоналізації.

Нагадаємо, раніше журналісти показували, як виглядає решта маєтку Медведчука, в якому той до початку вторгнення росії перебував під домашнім арештом.