"Холодний прийом": що написали американські ЗМІ про візит Зеленського до Вашингтона

Читать на русском
Автор
6758
Володимир Зеленський та Джо Байден
Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото Офіс президента України

Зеленському не дали виступити на спільному засіданні Конгресу

Президенту України Володимиру Зеленському у Сполучених Штатах Америки влаштували "холодний прийом".

Двохвилинні овації, які український лідер отримав минулого року в Конгресі, "здаються далекою мрією порівняно з тим, з чим він зіткнувся під час своєї другої військової поїздки до Вашингтона". Подробиці повідомляє видання Axios.

Українське джерело повідомило Axios, що зустріч Зеленського з Маккарті та іншими членами Палати представників була "дуже відкритою та прямою".

Варто зазначити, що напередодні республіканці направили американському президенту Джо Байдену листа проти виділення Україні додаткових 24 млрд дол. У свою чергу спікер Палати представників Кевін Маккарті (республіканець – ред.) не дозволив Володимиру Зеленському виступити на спільному засіданні Конгресу.

Видання пише, що розчарували президента України не лише республіканці, а й демократи. Так, адміністрація Байдена досі не схвалила постачання ATACMS.

При цьому Axios зазначає, що Білий дім і більшість сенаторів так само єдині в підтримці України.

Посилаючись на власне джерело, видання пише, що Зеленський був у певному сенсі натхненний тим, що почув від американських законодавців. При цьому глава України залишив Капітолій з реальним розумінням ситуації щодо процессу виділення допомоги.

Раніше "Телеграф" повідомив про те, що Джо Байден виступив на Генасамблеї ООН, де заявив, що Росія має капітулювати. Лише тоді в Україні настане світ.