МАГАТЕ підтвердило замінування Запорізької АЕС, але це не єдина проблема: подробиці

Читать на русском
Автор
6431
ЗАЕС
ЗАЕС

Ситуація на ЗАЕС залишається напруженою

Міжнародні експерти під час нового візиту на Запорізьку АЕС не побачили там важкого озброєння, але зазначили, що міни звідти нікуди не поділися.

Про це йдеться в новому звіті Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ), оприлюдненому 22 вересня. Зазначається, що команда змогла відвідати диспетчерські 2, 5 та 6 енергоблоків, а також аварійні дизель-генератори 4 та 5 енергоблоків та провела обхід по периметру ЗАЕС.

"Під час обходу група не помітила якогось важкого озброєння, але підтвердила, що міни, про які повідомлялося раніше, залишаються на місці", — йдеться у повідомленні.

Експерти також зазначають, що, як і раніше, викликає занепокоєння кількість персоналу на електростанції, оскільки значна частина співробітників залишила АЕС після початку окупації.

Водночас у МАГАТЕ кажуть, що радіаційний рівень на станції перебуває в нормі. При цьому повідомляють, що група експертів під час візиту продовжували чути численні вибухи за межами станції.

Як повідомлялося раніше, у серпні росіяни влаштували на території Запорізької АЕС справжні навчання зі стріляниною та залученням важкої техніки.