"Опалювальний сезон у Києві може бути зірвано": Кличко накинувся на Кабмін

Читать на русском
Автор
561
КГГА

Тільки Києву влада винна 6.8 мільярдів гривень

Мер Києва Віталій Кличко збирається звернутися до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею в рамках компенсації різниці в тарифах на тепло та водопостачання. В іншому випадку опалювальний сезон "може бути під загрозою".

За словами градоначальника, заборгованість уряду є і перед іншими містами. Тільки Києву влада винна 6.8 мільярдів гривень, а по всій країні — 36 мільярдів. Справа в тому, зазначає Кличко, що місцева влада тарифів для населення не підвищувала, тоді як зросла вартість усіх складових тарифу. А уряд обіцяв цю різницю компенсувати і президент навіть давав відповідне доручення. Але, за твердженнями мера, гроші нібито так і не були виділені.

"Теплопідприємства працюють із шаленими збитками, і не може місто самотужки перекривати такі колосальні кошти. Тому в четвер на сесії Київради маємо ухвалити таке звернення до уряду", — каже він.

Окремо Кличко звернувся до нардепів щодо прав місцевих громад. Зокрема, щоб народні обранці підтримали поправки до бюджетних законопроектів, які має розглянути парламент – щодо вирішення питання компенсації різниці в тарифах та забезпеченні кредитної спроможності громад.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що співголова фракції УДАР у Київраді розповів "Телеграфу" про інтриги Банкової, тиск на Кличка, помилки з укриттями та деокупацію Криму. Детальніше про це ви можете прочитати у матеріалі під назвою "Слуги" використали воєнний стан для політичних цілей, а їх обнулили: Дмитро Білоцерковець про скандал у Києві

Також ми повідомляли про те, чи можуть в Україні знову підняти тарифи.