У Харкові відкриють фотовиставку відомого фотокореспондента Яна Доброносова

Читати російською
Автор

На виставці можна буде побачити погляд на війну через об’єктив фотоапарату

У середу, 18 жовтня, у приміщенні вокзалу "Харків-Пасажирський" відкриється фотовиставка робіт воєнного кореспондента Яна Доброносова. Ян з 2014 року знімає на фронті, а після повномасштабного вторгнення всього себе присвятив війні.

На виставці можна побачити нетривіальний погляд на війну через об’єктив фотоапарату. Чималу частину свого життя Ян проводить в потягах УЗ, слідуючи до точки зйомок.

"Укрзалізниця" погодилась надати вокзал для виставки, щоб будь-хто з відвідувачів міг відчути важливість історичного моменту, в який ми живемо. Живемо і боремось за перемогу.

Деякі знімки Яна завірусилися у мережі та стали добре відомі:

Донеччина. Українські військові
Бахмут. Український військовий
Дніпро. Наслідки ракетної атаки на житловий багатоповерховий будинок
Дніпро. Жовта кухня після російського теракту - все, що залишилось від квартири українського боксера Михайла Кореновського
25.02.2023 Донеччина. Ротація на позиціях
Київ. Люди сплять в метро під час повітряної тривоги

Ян Доброносов — фотокореспондент видання "Телеграф", довгий час працював фотографом у Верховній Раді. Від початку повномаштабного російського вторгнення в Україну Ян висвітлює події, пов’язані з війною. Він постійно буває на передовій і спілкується з військовими, фотографує місця обстрілів та злочини росіян на деокупованих територіях.

У липні цього року Ян Доброносов нагороджений нагрудним знаком "За службу" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов побував на місці атаки росіян по Харкову 6 жовтня та показав наслідки удару.