росіяни продали квартиру Зеленських у Криму: сума чималенька (оновлено)

Читать на русском
Автор
4481
Будинок у Криму, де знаходиться квартира Зеленських
Будинок у Криму, де знаходиться квартира Зеленських

Торги вже закінчено

Квартиру дружини президента України Зеленського у Криму, яку окупанти "націоналізували" цього року, продали. Пропагандисти вже назвали ціну.

За даними російських ЗМІ, йдеться про квартиру Зеленських у Ялті, а саме у Лівадії. Нерухоме майно сім’ї президента, площею 119,5 квадратних метрів раніше "націоналізували" і виставили на аукціон за 24,6 мільйона рублів. Крок аукціону визначили у 1,23 млн рублів.

30 жовтня, з посиланням на "міністерство майнових та земельних відносин", пропаганда повідомила, що торги закінчено. Квартира продана за 44,3 мільйона рублів – близько 450 тисяч доларів.

Оновлено: російський паблік Mash з'ясував ім'я покупниці квартири Зеленських. Нею є москвичка Ольга Липовецька – дружина московського адвоката Івана Тучкова.

"Найвідомішою його справою в кар'єрі став захист одного з фігурантів кримінальної справи про розкрадання 330 млн рублів у "Роскосмосу" у справі про юридичні послуги, які не були надані. У 2021 році він публікував своє резюме — "Менеджер по роботі з державними органами". Майбутньому роботодавцю обіцяв персональний юридичний супровід спецсуб'єктів та членів їхніх сімей", — зазначається в пості.

Сама Ольга поговорила з журналістами з приводу купівлі та заявила, що незаконно придбала квартиру "для себе та сім'ї, щоб діти пожили у доброму кримському кліматі".

Паблік "Кримський вітер" у свою чергу опублікував докладнішу інформацію про Липовецьку.

Нагадаємо, що кримська квартира дружини Володимира Зеленського розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" у Лівадії по сусідству з політиками, успішними підприємцями та представниками естради. ЖК побудований у 2009 році поряд із пам’ятником національного значення Лівадійським палацом.

Так виглядає будинок, де знаходиться квартира Зеленських:

Раніше ми писали про те, що у тимчасово окупованому Криму пройшли обшуки у квартирі Олени Зеленської.