"Знищити F-16 за 20 днів". У ГУР на погрози шойгу відповіли відомим прислів’ям

Читать на русском
Автор
1226
F-16
F-16. Фото www.af.mil

Виходячи із заяв рф, Україна мала більшу армію та кількість озброєння, ніж сама росія

Український військовий висміяв заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про знищення F-16. У ГУР на погрози російського чиновника відповіли відомим прислів’ям.

Названі терміни щодо знищення винищувачів окупантами — це "нісенітниця", а сама ідея — вигадка із серії "взяти Київ за три дні". Прокоментував заяву шойгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"І дурень думкою багатіє. Київ вони теж збирались взяти за три дні. Я думаю це достатній коментар на ці нісенітниці", — резюмував представник ГУР.

Юсов зазначив, що якщо скласти всі їхні цифри та дані, згідно з якими окупанти збили та знищили за період повномасштабного вторгнення, то виявиться, що армії України та озброєння було більше, ніж у росії.

Нагадаємо, що в мінобороні рф, побоюючись того, що ЗСУ незабаром отримають від партнерів винищувачі, встигли розповісти, за скільки вони зможуть знищити всі F-16. сергій шойгу заявив, що цих літаків Україні нібито "вистачить" лише на 20 днів.

Крім того, у своїх мріях під час наради 1 листопада російський міністр оборони розповів, що нібито російська ППО лише за жовтень "збила" 37 українських літаків та 6 ракет ATACMS.

У Повітряних силах сподіваються, що перші винищувачі F-16, ймовірно, з’являться в Україні навесні 2024 року. При цьому вистачило б близько 150 літаків аби ефективно захистити небо країни.

Раніше "Телеграф" повідомив, що українські пілоти, які освоюють управління західними винищувачами F-16, незабаром розпочнуть тренування з використанням справжніх літаків.