"Люди повинні розуміти": Зеленський сказав, коли чекати на новий план з мобілізації

Читать на русском
Автор
2508
Володимир Зеленський дав доручення міністрам та військовим
Володимир Зеленський дав доручення міністрам та військовим. Фото president.gov.ua

Президент озвучив, для чого потрібний комплексний план мобілізації

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступного тижня буде готовий план комплексного плану з мобілізації, про що він сьогодні говорив на Ставці верховного головнокомандувача. Він додав, що це питання зараз є вкрай актуальним і українці повинні розуміти всі подробиці.

Про це він заявив на спільній пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом у Києві сьогодні, 24 листопада. Президент зазначив, що питання мобілізації у ширшому сенсі стосується і демобілізації, а також ТЦК та проходження ВЛК.

Зеленський заслухав доповіді від профільних міністрів та військових командирів про те, які на сьогодні є проблеми, як їх вирішити та які законодавчі зміни потрібно внести.

"Є якісь рішення, які одразу ми ухвалили. Але я хотів би, щоб люди розуміли весь план дій — куди ми йдемо з цим, які виклики, щоб люди бачили. У мобілізації дуже важливо, щоб знаєте — як із пункту "А" в пункт "Б". Щоб не було, що ми тільки розуміємо з пункту "А" і розуміємо, куди ми вийшли. Нам потрібно знати, куди ми повинні прийти, коли, якими силами. Тому комплексний план з цього питання буде наступним тижні", — підкреслив Володимир Зеленський.

Президент додав, що є в цьому аспекті ще й економічні питання, тож поставив завдання Головному ЗСУ Валерію Залужному та міністру оборони Рустему Умерову, а також прем'єру Денису Шмигалю. Наступного тижня Зеленський чекає від них доповіді щодо мобілізації та демобілізації в Україні.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи є потреба мобілізувати жінок в Україні на сьогодні. У Верховній Раді відповіли.