Війна — день 640: Україна чекає на додаткові системи ППО і готує "сюрпризи" путіну

Читать на русском
Автор
12054
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 25 листопада 2023 року. Україна очікує на надходження додаткових систем протиповітряної оборони на тлі повідомлень про те, що росія накопичила близько 900 далекобійних ракет для завдання масованих ударів. У Службі безпеки України вперше показали кадри ударів по Кримському мосту і анонсували нові неприємні сюрпризи для окупантів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Групи ударних БпЛА заходять в повітряний простір Черкаської області з східного напрямку — Повітряні сили ЗСУ.

21:00 У результаті обстрілу прикордонних районів Чернігівської області поранено жінку, її доправили до лікарні, повідомила поліція Чернігівської області.

"Сьогодні росіяни вкотре били з мінометів по мирному селу в прикордонній Семенівській громаді. Місцева мешканка в цей час перебувала на подвір'ї і потрапила під ворожий вогонь", — ідеться в повідомленні поліції.

20:00 Російські окупаційні війська протягом дня обстрілювали Мирівську та Марганецьку громади Нікопольського району, обійшлося без постраждалих, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

"Нікопольщина. Жодного тихого дня… Сьогодні ворог вкотре тероризував місцевих жителів. З важкої артилерії вдарив по Мирівській громаді. На Марганецьку — скинув боєприпас із БПЛА. Але, на щастя, ніхто не постраждав", — написав він у телеграм-каналі.

19:00 Європейський Союз виділить Україні 50 мільйонів євро. Ці гроші підуть на ремонт портової інфраструктури, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

18:00 Україна отримає понад 11 тисяч штурмових гвинтівок та 9 млн набоїв до них, – прем'єр Канади Джастін Трюдо

17:00 Швейцарія передасть Україні понад 100 млн євро допомоги. Кошти підуть на розмінування та продукти харчування, повідомив президент Швейцарії Алан Берсе.

16:00 Найскладніша ситуація з протиповітряною обороною у прикордонних з рф та Білоруссю областях України. Також це стосується прифронтових та окупованих регіонів, заявив президент України Володимир Зеленський.

15:00 Росіяни почали фарбувати дрони в чорний колір, щоб їх важче було збити. "Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив'язку до цілі мобільних вогневих груп", – розповів речник ПС ЗСУ Ігнат.

14:00 У росії через санкції втратили 76 пасажирських літаків, кажуть росЗМІ. Крім того, іноземні судна російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

13:00 ЗСУ показали, як знищують склади та техніку окупантів на Сватівському напрямку. На відео видно роботу аеророзвідників 10-го окремого загону оперативного реагування Держприкордонслужби. Знищено 5 одиниць ворожої техніки, пошкоджено САУ, БРДМ, три легковики та вантажівку "УРАЛ".

12:00 У росіян проблеми з ракетами типу "Калібр", стверджують у британській розвідці. Зазвичай російські окупанти перезаряджалися крилатими ракетами в Севастополі, але через небезпеку атак ЗСУ можуть перебазуватися до Новоросійська. Однак через проблеми з логістикою вони стали рідше використовувати "Калібри".

11:00 За уточненою інформацією протиповітряною обороною знищено 74 ударних БпЛА "Shahed-131/136". Тобто плюс три в актив!

10:00 Кадрові зміни у керівництві НГУ: звільнено чотирьох заступників командувача.

Замість них призначено:

- Гладкова Вадима Сергійовича першим заступником командувача;

- Білоуса Олександра Анатолійовича заступником командувача;

- Осипенка Олексія Леонідовича заступником командувача.

09:00 Цієї ночі, 25 листопада 2023 року, ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА! Основний напрямок удару – Київ!

Запущено близько 75 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136". 71 – знищено протиповітряною обороною!

07:00 Ще 5 груп "шахедів" летить на Київ, пишуть моніторинги.

06:01 Київ відбивається від нальоту ударних БПЛА. Переважну більшість з них вже знищено. Повідомляється про вибухи у небі.

За даними мера Києва Віталія Кличка, у Печерському районі столиці є падіння уламків збитого БПЛА, а також є виклики медиків у Соломʼянському районі міста. КМВА повідомляє про падіння уламків у Солом'янському районі та пожежу на території дитячого садочка.

За даними моніторингу, БПЛА помічено над Вишгородом, Борисполем та Оболонським районом. Частина БПЛА летить через Обухів.

05:03 Частина БПЛА пішла курсом на Житомирську та Вінницьку області, інші все ще йдуть на Київ. У столиці активно працює ППО, повідомляється про вибухи.

Миколаївська та Херсонська область – відбій повітряної тривоги.

04:32 Група з кількох "шахедів" повернула на Харків. У місті оголошено повітряну тривогу.

В Києві працює ППО.

04:01 Продовжується масований наліт "шахедів" на Київ. У столиці працює ППО.

03:40 В Києві загроза балістики. Попередньо, ППО знешкодила балістичну ракету, запущену терористами по столиці.

03:23 З боку Сумської області зайшли дві нові групи "шахедів" у кількості до 5 одиниць.

За даними моніторингових каналів, кілька БПЛА вже досягли Києва. Інші безпілотники у кількості до 15 одиниць йдуть через Сумщину, Кіровоградщину, Дніпропетровщину та Черкащину у напрямку Київської області.

03:01 "Шахеди" все ще літають над Україною і їх дуже багато. Група ударних БПЛА з двох одиниць, за повідомленням Повітряних сил, намагалася прорватися до Києва.

Станом на три години ночі повітряна тривога через "мопеди" оголошена у наступних регіонах України: Київська, Черкаська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Полтавська, Дніпропетровська, Миколаївська, Кіровоградська, Херсонська області.

За даними моніторингових каналів, в повітрі над Україною перебуває до 20 "шахедів" (Київщина – 3, Черкаська область – 3+, Кіровоградщина – 4+, Миколаївська/Дніпропетровська області – 7+ БПЛА). ППО працює по виявленим цілям.

01:01 Станом на годину ночі, за повідомленням Повітряних сил, щонайменше дві групи "шахедів" рухаються у бік Кривого Рогу. Ще одна група БПЛА летить у напрямку Кропивницького.

Вибухи у Запоріжжі ідентифікували, як роботу ППО по безпілотниках росіян.

00:00 Повітряні сили попереджають про дрони у повітряному просторі України та про ракету в напрямку Дніпра. Місцеві канали повідомляли про вибухи у Запоріжжі.

Інформацію за 22 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 637: ЗСУ тиснуть на Херсонщині, а росіянам доводиться розтягувати сили

З даними за 23 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 638: ЗСУ просунулися на півдні, а окупанти атакують на чотирьох напрямках

Про те, що відбувалося 24 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 639: росіяни не можуть стримати ЗСУ та залякують українців "масованими ударами"