Зеленський провів засідання Ставки та зробив заяву щодо мобілізації

Читать на русском
Автор
7825
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

До мобілізації та демобілізації в Україні потрібно підійди комплексно

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Головнокомандувача. Профільні міністерства озвучили кілька пропозицій щодо мобілізації та демобілізації. Незабаром будуть представлені комплексні розв'язання цих проблем.

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні. Також військові доповіли про ситуацію на фронті та нагальні проблеми захисників.

Командувачі військами доповіли про те, як просуваються бої на Куп'янському, Лиманському, Мар'їнському, Авдіївському та Запорізькому напрямках, а також на півдні у Херсонській області.

"Дякую всім воїнам, які на фронті – у боях, на бойових постах. Дякую всім, хто допомагає захищати наші позиції – будує фортифікації, мінує шляхи, якими намагаються скористатися окупанти. Заслухав доповіді про постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами. Попереду — вагомий тиждень саме з погляду такої комунікації", — додав президент.

Також Зеленський заслухав доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка про можливі дії окупантів та міжнародну ситуацію наступного року. Наразі аналізуються всі можливі сценарії, зокрема й український сценарій розвитку подій на 2024 рік. Військове командування озвучило конкретні операції з конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні певні результати наступного року.

"Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що потрібно нашій державі, нашим бригадам", — зазначив Володимир Зеленський.

У тому числі це стосується мобілізації та демобілізації українських військових. Президент наголосив, що у цій сфері потрібні зміни та питання не просто у кількості тих українців, яких можна мобілізувати.

"Це питання про терміни – і для кожного, хто зараз в армії, для демобілізації, і для тих, хто прийде до армії. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають розробляти військове керівництво та Міністерство оборони та які мають бути представлені". Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції – я чекаю на комплексні рішення", — резюмував Володимир Зеленський.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що ТРЦ та виші допомагають ухилянтам. Чоловіків у віці 30+ зараховують на різні спеціальності або влаштовують по кілька осіб на ту саму посаду.