На українському кордоні розблоковано ще один пункт: там уже сотні фур

Читать на русском
Автор
Ситуація на кордоні з Польщею
Ситуація на кордоні з Польщею. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Тим часом Єврокомісія не має наміру вносити зміни до чинної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень.

Польські перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною. Для вирішення ситуації владі вдалося розблокувати пункт пропуску "Ужгород-Вишне-Німецьке" на кордоні зі Словаччиною. Рух вантажівок відбувається у звичайному режимі.

Про це повідомила Держприкордонслужба України. Відповідну інформацію оприлюднено в офіційному Telegram-каналі відомства у вівторок, 5 грудня.

Через блокаду польського кордону багато водіїв фур перебудували маршрути. Перетинати кордон вирішили через Словаччину. У відомстві повідомили, що станом на ранок 5 грудня у черзі на території цієї країни у напрямку України перебувають 625 фур.

Згідно із заявою заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача, зараз триває робота зі словацькими колегами щодо запобігання подальшим протестам.

Крім того, Деркач зазначив, що Єврокомісія не має наміру вносити зміни до чинної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень. Навпаки, там висловлюють готовність відстоювати транспортний безвіз.

Чиновник додав, що зараз міністерство проводить багато непублічної роботи та комунікації з партнерами, щоб розблокувати інші пункти пропуску.

Раніше вЄврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, що вимагають польські блокувальники кордону.

Раніше Телеграф писав, що польські перевізники продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. У той же час, Польща вирішила посилити контроль вантажівок на українсько-польському кордоні.