Росіяни застосовують заборонену зброю: медик ЗСУ розповів про моторошні наслідки

Читати російською
Автор

Подібну зброю заборонено застосовувати на полі бою

Російські окупанти почали застосовувати на полі бою отруйні гази, які застосовуються для того, щоб вигнати військовослужбовців з окопів, перш ніж розпочати обстріл.

Як інформує CNN, лише за останній тиждень на одному із напрямків на півдні України окупанти дев’ять разів скидали контейнери з газом на позиції ЗСУ, щоб посіяти там паніку.

Зокрема один із бойових медиків у районі Оріхова (Запорізька область) розповів, що газ дуже їдкий і легко спалахує. За його словами, один із військовослужбовців внаслідок цього загинув.

"Спочатку я побачив дим. Ми вибігли з траншеї і раптом газ спалахнув. Окоп був у вогні. Цей газ обпалює, засліплює вас, ви не можете дихати, вражає горло миттєво. У нас не було навіть секунди", — сказав він.

При цьому один з українських розвідників розповів, що окупанти використовують деякий різновид CS (сльозогінний газ), який використовується для розгону протестів. Він не смертельний сам собою, але може тимчасово вивести військовослужбовця з бою через пошкодження дихальних шляхів і слизової оболонки.

Варто зазначити, що Конвенція ООН про хімічну зброю забороняє використання будь-яких отруйних речовин на полі бою, як і засобів для розгону протестів.

Нагадаємо, що окупанти неодноразово використовували хімічну зброю на полі бою. Зокрема, було зафіксовано використання аерозольних гранат К-51.