Небезпечний сир з Франції: Держспоживслужба спростувала інформацію і пояснила, як вона з'явилася

Читать на русском
Автор
Сир в Україну не завозили
Сир в Україну не завозили. Фото Колаж "Телеграф"

Повідомлення можуть використовуватися для дезінформації суспільства

Днями мережею ширилась інформація про те, що в Україну з Франції завезли небезпечний сир в якому знайшли стафілокок. Натомість 21 грудня це спростували.

Про це повідомляє Держспоживслужба. У відомстві кажуть, що вони отримали 19 грудня повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення патогенного мікроорганізму "стафілокок коагулазопозитивний" в сирі, що експортувався з Франції.

Втім, в повідомленні було зазначено, що сир завезли до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, документів, що підтверджують відправлення партії в Україну надано не було.

Вже 20 грудня Держспоживслужба надіслала запит команді RASFF стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України. Після отримання відповіді стало зрозуміло, що даний вантаж до України не відправлявся.

У відомстві наголошують, що RASFF портал є відкритим для споживачів, тому інформаційні повідомлення можуть використовуватися для дезінформації суспільства в Україні. Там додали, що варто довіряти лише перевіреній інформації опублікованій на офіційних джерелах.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно зберігати майонез, щоб він не перетворився на отруту.