Протестувальники змінили тактику на українсько-польському кордоні. Яка ситуація на пунктах пропуску

Читать на русском
Автор
1868
Скільки автівок на кордоні
Скільки автівок на кордоні. Фото Суспільне Львів

Чи залишиться така динаміка надалі, говорити можна буде пізніше

Польські перевізники, які блокують КПП "Дорогуськ-Ягодин", почали пропускати більше машин, за останню добу рух черги прискорився. Зараз довжина черги — 26 кілометрів.

З польського боку очікують 1050 вантажівок. Протестувальники раніше заявляли про наміри пропускати одну вантажівку кожні три години, зараз пропускають п'ять вантажівок на годину. Про це повідомляє RMF24.

Кордон у напрямку України за добу перетнули — 149 вантажівок. Ще частина водіїв залишили чергу і вирушили шукати інший шлях. Черга зменшилася на 350 вантажівок.

Орієнтовний час очікування перетину кордону зараз складає 135 годин, або 5-6 днів, тоді як у вівторок це було 30 днів.

Скільки проїхало:

  • В’їзд у Польщу через "Ягодин-Дорогуськ" проїхала лише одна вантажівка;
  • КПП "Гребенне" за останню добу в напрямку України проїхали 120 вантажівок, очікують у черзі ще 800;
  • КПП "Медика" чекають понад 700 водіїв, час очікування – 4 дні;
  • КПП "Корчова-Краковець" чекають 600 вантажівок;

У Держприкордонслужбі України кажуть, що говорити про зміну динаміки руху вантажівок через КПП "Дорогуськ-Ягодин" не можна.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, за попередню добу кордон в бік України перетнуло більше сотні вантажівок. Але чи залишатиметься така динаміка і надалі, можна буде говорити пізніше.

"Про динаміку збільшення інтенсивності не можна говорити і через те, що зараз не забезпечується пропуск навіть половини від пропускної спроможності пункту пропуску. Нагадаю, що в період з 11 по 18 грудня, коли рух був розблокований за добу на в'їзд в Україну могли перетинати кордон від 600 до 800 вантажівок", — сказав Демченко.

Раніше "Телеграф" писав, що уряд Польщі звинуватив попередню владу в блокаді українського кордону. Нібито вони перетворили його на "гордіїв вузол, який затягувався.