МАУ скасовує рейси у зв'язку з короновірусом

Автор
1098
МАУ скасовує рейси у зв'язку з короновірусом

У зв'язку з заходами щодо стримування поширення короновірусу МАУ внесла зміни у розклад рейсів.

Найбільший в Україні авіаперевізник - авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) внесла зміни у розклад рейсів за низкою напрямків у зв'язку із заходами щодо стримування подальшого поширення коронавірусу COVID-19.

Як повідомили у прес-службі МАУ, авіаперевізник ухвалив рішення призупинити виконання рейсів Київ - Венеція у період з 12 березня по 12 квітня.

«Пасажири зможуть залишити територію Італії регулярними рейсами МАУ з Риму та Мілану, які будуть виконуватися з метою повернення українців на батьківщину. Мандрівникам, яким потрібно буде переїхати з Венеції до Риму або інше місто для вильоту в Україну, необхідно завантажити та заповнити спеціальну декларацію», - наголошується в повідомленні.

"Бориспіль" закупить нові системи оптичної оцінки стану пасажирів

Крім того, МАУ відкоригувала розклад польотів з міст України до Тель-Авіва у зв'язку зновими правилами в'їзду в Ізраїль. Зокрема, на період 12 березня - 8 квітня авіакомпанія скасувала рейси Одеса - Тель-Авів (крім 18 і 25 березня) і Дніпро - Тель-Авів, а також рейси Харків - Тель-Авів з 15 березня по 8 квітня.

Уточнюється, що рейси Київ - Тель-Авів будуть виконуватися двічі на день, а пасажирам рейсів Дніпро - Тель-Авів буде запропоновано альтернативний варіант перельоту через Київ на найближчий рейс.

Також повідомляється, що виконання прямих рейсів Київ - Ізмір (Туреччина) буде тимчасово зупинено до 22 травня.

Зокрема, пасажирам рейсів до/з Ізміра будуть запропоновані варіанти подорожі з пересадкою в Стамбулі. У зв'язку з пониженням попитом до 1 квітня прямі рейси між Одесою і Стамбулом не виконуватимуться.

Разумков скасував міжнародні відрядження депутатів через коронавірус

Також у прес-службі уточнили, що з 13 березня по 7 квітня МАУ виконуватиме по одному рейсу на день між Києвом і Лондоном.

Крім того, МАУ відкоригувала свою програму внутрішніх рейсів. Зокрема, до 8 квітня будуть скасовані другі частоти (другі рейси на добу) на маршрутах між Києвом і Херсоном, Чернівцями, Івано-Франківськом, Львовом і Запоріжжям.

В авіакомпанії обіцяють зв'язатися з кожним пасажиром скасованих рейсів, які залишили свої прямі контактні дані при бронюванні квитків.

«З огляду на значно знижений попит багато авіакомпаній світу скоротили частотність польотів або зовсім припинили повітряне сполучення з низкою країн. МАУ - не виняток. Ми гостро відчуваємо зростаюче побоювання пасажирів, пов'язане з подорожами в охоплені вірусом регіони. Тому ми коригуємо свій розклад таким чином, щоб найповніше задовольняти попит на авіаперевезення і при цьому забезпечувати безпеку наших пасажирів і екіпажів», - зазначила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

МЗС закликає утриматись від подорожей до Італії

Також повідомляється, що з метою забезпечення максимально безпечних умов перельотів, авіакомпанія МАУ запровадила процедуру повної дезінфекції всіх повітряних суден, що прибувають з міст Італії, до зниження епідеміологічного рівня.

Також авіакомпанія оперативно інформуватиме про будь-які подальші зміни у розкладі.

Як відомо, 10 березня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) повідомила про скасування низки авіарейсів у 16 країн світу через коронавірус, серед яких Італія, Швейцарія, Греція, Німеччина, Ізраїль, Іспанія, Велика Британія, Литва, Азербайджан, Туреччина , Польща, Угорщина, Австрія, Чехія, Фінляндія, Данія.

Раніше низка європейських авіакомпаній заявили про скорочення міжнародної польотної програми до низки країн через поширення китайського коронавірусу по всьому світу.

Медики назвали терміни одужання від коронавірусу

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), втрати світових авіакомпаній в сфері пасажирських перевезень у 2020 році з урахуванням поширення коронавірусу COVID-19 можуть становити від 63 млрд доларів при збереженні поточної ситуації із захворюванням до 113 млрд доларів у разі подальшого поширення вірусу.