Україна вводить обмеження на в'їзд через новий "дельта" -коронавірус: подробиці

Автор
Україна вводить обмеження на в'їзд через новий "дельта" -коронавірус: подробиці

Уряд України на засіданні в середу прийняв ряд рішень, спрямованих на зменшення ризику поширення штаму Дельта в країні.

Україна з 25 червня вводить обов'язкові експрес-тести на коронавірус в пунктах пропуску для громадян, які прибули з країн з високою кількістю виявлених випадків зараження штамом коронавірусу COVID-19 "Дельта".

Про це повідомляє в середу, 23 червня, прес-служба Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на заступника міністра - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

"Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 р", - йдеться в інформації.

Ще одна країна-сусідка України зафіксувала зараження новим штамом коронавірусу

За його словами, такі заходи були схвалені в середу на засіданні Кабінету міністрів для зменшення ризику поширення штаму Дельта в Україні.

"До 25-го червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта в Україні", - підсумував головний державний санітарний лікар.

Може бути стійкий до вакцин: новий вид коронавірусу стрімко поширюється світом

Як повідомлялося, станом на 23 червня в Україні виявили два випадки зараження коронавірусом типу "Дельта".