Монастирський захищає МВС від людей Авакова, але незабаром і сам может втратити крісло міністра - джерела

Автор
Монастирський захищає МВС від людей Авакова, але незабаром і сам может втратити крісло міністра - джерела

Новий міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський може протриматися на своїй посаді зовсім недовго, хоча зараз активно працює над "зачисткою" квоти колишнього міністра Арсена Авакова.

Новий міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, який замінив в середині липня 2021 року Арсена Авакова, може протриматися на своїй посаді зовсім недовго, хоча зараз активно працює над "зачисткою" квоти колишнього міністра.

Про це в четвер, 12 серпня, розповіли "Телеграфу" джерела, знайомі з ситуацією.

Ймовірно, що в Офісі президента розглядатимуть варіант відставки уряду в повному складі, адже зараз є  інформація, що восени там планують оновити Кабінет міністрів.

За даними "Телеграфа", в Офісі президента хочуть позбавити посад міністра юстиції Дениса Малюську і міністра культури Олександра Ткаченка.

Відповідно, можна припускати, що в разі повного оновлення Кабміну, Монастирський, виконавши свої завдання, також піде з посади.

Попри це, зараз в Офісі президента "нарізають" завдання для нового міністра МВС, при повному потуранні якого здійснюється ряд звільнень персон, призначених ще за квотою Авакова.

Ілюстрацією до цього став, наприклад, відхід з ключових позицій близьких до ексміністра людей - звільнився дуже наближений до Авакова чиновник - голова Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко. Близькі до колишнього глави МВС люди кажуть, що це далеко не остання відставка.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в "Слузі народу" розповіли про плани нового глави МВС Монастирського.

Експерти про призначення Монастирського в МВС кажуть, що "рулити" будуть глава ОПУ Андрій Єрмак і заступник керівника Офісу президента Олег Татаров.