Починається? На Запоріжжі окупанти запустили масштабну евакуацію населення (відео)

Читать на русском
Автор
2665
Евакуація на Запоріжжі
Евакуація на Запоріжжі

Людей хочуть вивозити до Бердянська

На тлі майбутнього контрнаступу ЗСУ окупантам стає все "тривожніше". 5 травня гауляйтери оголосили про часткову евакуацію мешканців тимчасово окупованої частини Запорізької області.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Так, гауляйтер тимчасово окупованої Запорізької області заявив, що з сьогоднішнього дня проводиться евакуація дітей з батьками, людей похилого віку, інвалідів і пацієнтів лікувальних закладів вглиб області.

"Буде організовано тимчасове переміщення мешканців з населених пунктів: Тимошівка, Смирнівка, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам'янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка", — каже зрадник.

Всі ці населені пункти розташовані в межах 50-70 кілометрів від лінії фронту. Це найбільші населені пункти — крім них, у цих межах ще багато сіл.

Петро Андрющенко підтверджує цю інформацію та додає, що окупаційна влада Запоріжжя відправила з Бердянська на "евакуацію" дітей 40 автобусів. У першій половині дня трасою Маріуполь – Запоріжжя пройшло п’ять колон автобусів по 5-8 штук у супроводі військових окупантів. Близько 15:00 біля с. Микільського Маріупольського району також у супроводі військових назад зафіксовано 4 автобуси. Два порожні, два з цивільними.

"Евакуація на Запоріжжі. Евакуація (закреслено) "тимчасове переміщення". Від авторів "Панікі нєт", — коментує новина Андрющенко.

Тим часом у мережі з’являються відео, що підтверджують евакуацію. Так, наприклад, у місті Пологи вулицями роз’їжджають машини з гучномовцями, які оголошують про евакуацію до Бердянська.

Також у селі Розівка (Пологівський район) можна побачити автобуси для евакуації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії окупантам роздали пам’ятки з порадами на випадок контрнаступу ЗСУ.

Також ми повідомляли, що в Маріуполі окупанти панікують перед контрнаступом ЗСУ.